دهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها و مراکز آموزشی و پژوهشی کشور برگزار شد.

دهمین نشست سراسری هم اندیشی معاونان و مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی و پژوهشی و پارک های علم و فناوری امروز سه شنبه 29 اردیبهشت 99 و با حضور وزیر علوم، تحقیقات و فناوری،معاونین وزیر، رؤسای برخی از دانشگاه ها و پژوهشگاهها و پارک های علم و فناوری کشور و معاونین و مدیران بین الملل به صورت مجازی برگزار شد. موضوع اصلی نشست، ارایه عملکرد چند دانشگاه و پژوهشگاه و ارائه راهکارها برای همکاری های علمی بین المللی در دوران پسا کرونا  بود.

در این نشست دکتر سید مهدی ابطحی، ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر محمد جواد امیدی، قائم مقام ریاست دانشگاه در امور بین الملل و توسعه ساختارهای فناوری و دکتر سیما فاخران مدیر مرکز همکاری های علمی بین المللی این دانشگاه حضور داشتند.رياست دانشگاه صنعتي اصفهان،که به دعوت از جناب آقای دکتر سالار آملی، قائم‌مقام محترم وزیر در امور بین‌الملل، در این نشست حضور داشت به ايراد سخنراني پرداخت.

وی اظهارداشت که منظور از این سخنرانی ارائه گزارش فعالیت نیست بلکه تحلیل موضوع مقابله آموزش عالی با بحران کووید-19 می باشد. ابطحی ادامه داد:هرچند که این بیماری خطرناک تاکنون بیش از 300 هزار قربانی داشته اما در طول این دوره مسائل جدیدی برای جامعه بشریت و دانشگاه هم شکل گرفته است و در این راستا حذف تأثیر مکان را پدید آورده که به وسیله فناوری اطلاعات بتوانیم تعامل های بیشتر داشته باشیم و شبکه سازی ها چه در داخل و چه در خارج مورد توجه قرار گرفته است. ایشان اشاره ای به فعالیت های میز سوئیس دانشگاه صنعتی اصفهان داشتند که پروژه های آن چه به صورت ملی وچه با مشارکت دانشگاه های مختلف دیده شده است.  ریاست دانشگاه صنعتی اصفهان همچنین به مورد نمایندگی CERN  که منافع آن به دانشگاه های مختلف رسیده است اشاره داشت و افزود: در دوره بحران کرونا توجه دانشگاه ها به نیازهای جامعه به خوبی شکل گرفت و دانشگاه ها دریافتند که رفع نیازمندیهای جامعه در درجه اول اهمیت باید باشد. در این دوران همچنین مشخص شد که کشورهای پیشرو مستغنی از کشورهای در حال توسعه نیستند و نیاز به ارتباطات دوسویه است، در نتیجه واقع بینی در لزوم همکاریهای بین المللی شکل گرفت.  ایشان به بحث شبکه آموزشی دانشگاه ها و زیرساختها اشاره کردند و بیان داشتند که این قضیه ممکن است باعث تجمیع دانشگاه ها گردد. وی ادامه داد رشد بی رویه  دانشگاه ها مشکلاتی به همراه آورده است که شاید بتوان با استفاده از امکانات مجازی آنها را تجمیع نمود. شکل گیری اعتماد بین آموزش دهنده و آموزش گیرنده که ممکن است منجر به برگزاری امتحانات غیرحضوری گردد.جامعه علمی  و جامعه مردمی نسبت به قبل از دوران کرونا تنیدگی بیشتری را پیدا کرده اند و تأثیرگذاری موثرتر دانشگاه ها احساس شده است. دکتر ابطحی اضافه کرد  ارائه کمک های آموزشی  به کشور افغانستان نیز از جمله رسالتهای دانشگاه های ایران در اثر گذار بر جامعه پیرامونی است.

در ادامه این نشست آقای دکتر سالار آملی از رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان  و فعالیت های گسترده میز سوئیس تشکر نموده و بیان داشتند که در جلسه سوم سفیر سوئیس هم به جلسه خواهد پیوست. قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل، به جایگاه بالای دانشگاه ها و پژوهشگاه های ایران در امور بین الملل و فعالین های شاخص آن ها پرداخت.  در ادامه آقایان دکتر ذاکری (از دانشگاه علم و صنعت)، دکتر رضی (از دانشگاه گیلان)، دکتر لطفی (ریاست پارک علم و فناوری یزد)، دکتر مطلبی(از پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک) و دکتر سلیمی (دانشگاه علامه طباطبائی)  جوایزی را دریافت  و اظهاراتی را عنوان نمودند.

دکتر غلامی، وزیر علوم نیز در این نشست ضمن ابراز تشکر از فعالیت های انجام شده اعم از دانشگاهها و پارکهای علم و فناوری و تأسف از شرایط همه گیری پیش آمده بیان داشتند که توجه به توسعه ارتباطات علمی بین المللی از راهبردهای اصلی بوده و نتایج آن حاصل زحمات روسای دانشگاهها است. ایشان به نقش و تلاش های بسیار خوب دکتر سالار آملی نیزدر این راستا اشاره نمودند.

وی در ادامه افزود:کشورهای جهان تجربه ای روی این شرایط ندارند و کشورها در آینده موفق تر هستند که بتوانند آینده را بهتر پیش بینی نموده و تغییر مسیر سریع بدهند. ایشان به عملکرد خوب دانشگاه های کشور نیز اشاره داشت و افزود :انعطاف پذیری که دانشگاههای ما نشان دادند بیان گر آن است که میتوانیم با تکیه بر امکانات نتایج خوبی را داشته باشیم و بدون وقفه بین مراکز خود و مراکز سایر کشورها ارتباط خوبی داشته باشیم. وی ادامه داد: ما در حوزه روابط بین الملل باید به نتایج فعالیت سایر کشورها نیز توجه داشته باشیم و گزارشهای منتشر شده را بررسی کنیم و محور بررسی ها و برنامه ریزی های خود قرار دهیم حتی اگر بیماری به صورت کامل مهار شود ما باید از این تجربه در آینده استفاده کنیم و از ارتباطات مجازی با توان بیشتری استفاده کنیم.

دکتر غلامی با توجه به شرایط پیش رو گفت: برنامه های راهبردی و اجرایی سالهای آینده را با یک آینده نگری واقع بینانه باید مجددا ارزیابی نمود. وی با اشاره به اهمیت حفظ دانشجویان خارجی بیان کردبا پوشش دادن آنها با آموزش مجازی باید این ظرفیت ها را حفظ نمود که معاونت محترم آموزشی برای گسترش آموزش های مجازی و پشتیبانی از آنها باید برنامه ریزی نماید.

در طی این نشست و قسمت سوم برنامه های بین المللی با حضور سفرا و وا بستگان برخی کشورهای خارجی ادامه یافت و در مبحث پایانی این نشست در مورد جذب دانشجویان خارجی در دوران پسا کرونا پرداخته شد و دانشگاه ها نقطه نظرات خود در این باره را عنوان نمودند.

 مشروح این نشست و اطلاعات تکمیلی آن را از وب سایت وزارت علوم، تحقیقات و فناوری مطالعه نمایید.

 

محل نمایش: 

اخبار

تحت نظارت وف بومی