دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی (SESAME) تعیین شد.

با توجه به مصوبات دومین جلسه شورای هماهنگی سازمان های بین المللی مورخ 15/10/1399 و به استناد مفاد بند 4 و 5 آیین نامه همکاری های علمی، آموزشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، طی حکمی از سوی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ملی همکاری با پروژه بین المللی " تابش سینکروترون برای کاربردهای تجربی در خاورمیانه (SESAME) تعیین و دکتر سید مهدی ابطحی ، رئیس این دانشگاه به عنوان رئیس کارگروه ملی سزامی منصوب شد.

سزامی (SESAME)کوتاه شده عبارت Synchrotron light for Experimental Science and Application in the MiddleEast  که می‌توان آن را تابش سینکروترون برای تحقیقات علوم کاربردی و به کارگیری آن در خاورمیانه عنوان کرد.

پس از مرجعیت ملی همکاری جمهوری اسلامی ایران با پروژه جهانی سرن(CERN) و تأسیس میز تبادلات علمی کشور سوئیس با ایران در دانشگاه صنعتی اصفهان، مرجعیت ملی همکاری ایران با پروژه بین المللی سزامی(SESAME)، سومین مأموریت ملی بین المللی واگذار شده به این دانشگاه از سوی وزارت علوم به شمار می رود.

این مهم که با تلاش های فراوان و بی وقفه دکتر محمود تبریزچی استاد برجسته دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان که ده ها افتخار ملی و بین المللی درخصوص پژوهش های بنیادین در علوم پایه را درکارنامه دارد انجام گردید. وی پیش از این و در خردادماه سال جاری پس از پنج سال حضور مؤثر دركميته مشورتي و علمي سزامي، مجدداً به عنوان نماينده ايران در این كميته انتخاب شد.

لازم به ذکر است پروژه سزامی (SESAME)، اولین مرکز تحقیقاتی مهم با سرمایه‌گذاری علمی و فنی مشترک بین‌المللی برای تأسیس و استفاده از یک دستگاه سینکروترون در خاورمیانه است که با همکاری چندین کشور اروپایی، امریکایی و آسیایی و با هدف توسعه فناوری ساخت شتابگر سینکروترون و کاربردهای آن در این منطقه بنا نهاده شده است. ایران نیز از اعضای مؤسس این پروژه در سال 1999 و از مهمترین کشورهای نامزد مکان نصب آن بود. این پروژه در نهایت درکشور اردن نصب گردید و جمهوری اسلامی ایران در سال 2007 با تصویب مجلس شورای اسلامی رسماً به این پروژه بین المللی ملحق شد. 

محل نمایش: 

اخبار

تحت نظارت وف بومی