انتشار مقاله پژوهشگر دانشگاه صنعتی اصفهان در نشریه Advanced Materials با ضریب تأثیر 27

با انجام پژوهشی نوین درخصوص کامپوزیت­های تقویت شده با نانوذرات دوبعدی مکسین، مقاله مشترک مسعود ملکی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندر سینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک، در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials از انتشارات وایلی و با ضریب تأثیر 27.398 منتشر شد.

نانوذرات دوبعدی مکسین که در زمینه های مختلفی ازجمله انرژی، پزشکی و محیط زیست کاربرد دارند، در سال 2011 کشف شدند و طی حدود یک دهه، مطالعات گسترده ­ای در حوزه­ های بنیادین شیمی و فیزیک این مواد نوظهور انجام گردید.

در این مطالعه که بخشی از پژوهش در حال انجام نویسندگان در این حوزه است، ابعاد مختلف این مواد من­جمله روش­های ساخت، خواص و کاربردهای مختلف، پیشرفت­ های اخیر و نیز چالش ­های پیش رو در این حوزه مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که نانوذرات مکسین دارای شیمی بسیار غنی، خواص بسیار منحصربفرد الکتریکی، نوری، مغناطیسی و بیولوژیکی هستند که می­توانند در ساخت و توسعه مواد پیشرفته با کابردهای چندگانه مورد استفاده قرار گیرند. استفاده در باتری­های نسل جدید، سوپرخازن­ها، عایق­های الکترومغناطیسی، مواد کامپوزیتی با استحکام بالا، کاربردهای محیط زیستی و نیز دیگر حوزه­ های مستعد دیگر چون استفاده­ های درمانی در مداوای سرطان از زمینه های مورد مطالعه و استفاده از نانوذرات مکسین هستند.

ملکی در تکمیل توضیحات ارائه شده افزود:از آن جایی که ابعاد مهندسی این مواد، به ویژه خواص مکانیکی، حرارتی و تریبولوژیکی هنوز به طور کامل مورد بررسی و شناخت قرار نگرفته است، در این مطالعه، نویسندگان به مطالعه خواص مکانیکی و تریبولوژیکی مکسین­ها و کامپوزیت­های تقویت شده با مکسین پرداخته اند. با در نظر گرفتن خواص فلزی-سرامیکی و نیز سطح اصلاح­پذیر و آب­دوست،  نانوکامپوزیت­های تقویت شده با مکسین می­توانند در طیف وسیعی از حوزه­ های کاربردی چون کامپوزیت­های پایه پلیمری، سرامیکی و فلزی مورد استفاده قرار گیرند.

لازم ذکر است: مقاله مشترک مسعود ملکی دانشجوی دکتری مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی اصفهان و پرفسور راجندرسینج وارما از دانشگاه پالاکی جمهوری چک در نشریه معتبر بین المللی Advanced Materials   با ضریب تاثیر 27.398 به چاپ رسیده است.

حهت مشاهده نتایج این پژوهش بر روی تصویر ذیل کلیک نمایید.

enlightenedhttps://www.rcptm.com/review-article-targets-the-mechanical-properties-of-mxenes/