بازدید مسئولین دانشگاه صنعتی اصفهان و هیات عالیرتبه اعزامی از وزارت علوم از سرن

در سومین روز سفر هیات عالیرتبه اعزامی از وزارت علوم و مسئولین طراز اول برخی دانشگاه های عضو کارگروه همکاریهای ایران وسوئیس به این کشور، مرکز سرن میزبان  آقای دکتر سالارآملی، قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و هیات همراه بود.

در این بازدید که با همراهی آقای دکتر امیدی، معاون محترم دانشگاه صنعتی اصفهان و سرکار خانم دکتر فاخران مسئول میز سوئیس انجام گرفت، میهمانان از نزدیک در مورد فعالیت های این مرکز اطلاعات مبسوطی کسب و از یکی از پژوهشگاههای این مرکز بازدید کردند. در این بازدید خانم دکتر جعفری نیز که از مدیران عالیرتبه این مرکز می باشند، هیات ایرانی را راهنمایی کردند. در پایان آقای دکتر سالار آملی در دفتر بازدید جملاتی را به رسم یادبود مرقوم داشتند.

بازدید از دانشگاه ژنو از دیگر قسمتهای برنامه روز سوم این سفر بود. در این بازدید که به ریاست جناب آقای دکتر سالار آملی انجام شد، تلاش برای افزایش تحقیقات مشترک پژوهشگران و دانشجویان دانشگاه های دو کشور با اعتبارات و کمک های مالی پژوهشی، از موضوعات مورد تاکید طرفین ملاقات در این نشست بود.

گفتنی است مرکز تحقیقات اتمی ارو‍پا یا CERN یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین مراکز تحقیقاتی دنیاست و بزرگترین آزمایشگاه فیزیک ذرات جهان در این مرکز قرار دارد. این آزمایشگاه در سال ۱۹۵۴ پایه گذاری شده و بزرگترین نمونه همکاری علمی بین‌المللی در جهان است. کریدور هادرون بزرگ (The Large Hadron Collider -LHC) عظیم‌ترین شتابدهنده جهان است که تا کنون ساخته شده است. این شتاب دهنده در یک تونل 100 متر پایین تر از سطح زمین در CERN قرار دارد.

گذشته از فعالیت‌های مرتبط با فیزیک اتمی؛ آنچه که ما اکنون به عنوان شبکه جهانی وب (WWW) یا به عبارت دیگر اینترنت می‌شناسیم در سال ۱۹۹۰ توسط یکی از دانشمندان این مرکز به نام Tim Berners-Lee  به منظور برقراری ارتباط مابین دانشمندان CERN ابداع و سپس به سرعت فراگیر شد.