دومین نشست کارگروه علمی - فناوری ایران و سوئیس برگزار گردید

دومین نشست کارگروه علمی - فناوری جمهوری اسلامی ایران و کشور سوئیس از ۲۶ تا ۲۹ خردادماه ۱۳۹۸ با حضور هياتي عاليرتبه از آموزش عالي دو كشور، در شهر برن آغاز به کار كرد. اين ديدار در پاسخ به سفر وزيرعلوم، روسا و نمايندگان 19 دانشگاه و پژوهشگاه سوئيسي به تهران وهمچنين اولين نشست كارگروه علمي- فناوري فيمابين در سال 2017 ميلادي صورت پذيرفت.

دراین نشست که با همت دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع  ملی همکاری های ایران و سوئیس در حال انجام است،هیأت ایرانی به سرپرستی دکتر حسین سالار آملی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئيس مركز همكاريهاي علمي بين المللي وزارت عتف و با حضور آقای دکتر محمدرضا حاجی کریم جباری سفیر ایران در سوئیس، دکتر محمد جواد امیدی معاونت پژوهشی دانشگاه صنعتی اصفهان و نماینده رییس کارگروه همکاری‌های علمی با کشور سوئیس و همچنین دکتر سیما فاخران مسئول میز سوئیس (مرجع ملی همکاریهای علمی و فناوری با کشور سوییس) و رؤسای دانشگاه های صنعتی شریف، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، شیراز، زنجان، رئیس پژوهشگاه پلیمر و پتروشیمی و معاون بين الملل دانشگاه علوم پزشکی تهران در این کارگروه علمی – فناوری شرکت نموده اند. ميزباني اين نشست را وزارت  آموزش، تحقيقات و نوآوري فدرال كشور سوئيس SERI عهده دار مي باشد و اعضاي  سوئيسي حاضر شامل  وزیر آموزش، تحقيقات و نوآوري فدرال كشور سوئيس، روساي روابط بين الملل  SERI ، روابط بين الملل وزرات بهداشت سوئيس، بنياد ملي حمايتهاي مالي سوئيس SNSF ، دانشگاه زوريخ به عنوان رئيس كنسرسيوم دانشگاه هاي سوئيس (swissuniversities) ، دانشگاه علمي كاربردي زوريخ zhaw و معاون پژوهشكده بهداشت عمومي TPH این کشور مي باشند.

با توجه به اينكه سوئیس یکی از کشورهای هدف همکاری های علمی دانشگاهی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ايران می باشد، در اين ديدار اقاي دكتر اميدي به عنوان نماینده رئیس کارگروه ملی همکاری با کشور سوئیس، سياست هاي كلان همكاري هاي علمي بين المللي را بيان و به تبيين محورهاي اجرايي آتي همكاري هاي علمي دو كشور پرداختند. همچنين نمايندگان دانشگاه هاي برتر ايران در خصوص گسترش همكاريهاي فيمابين در زمينه هاي فرصت هاي مطالعاتي دانشجويان و اساتيد، تبادل استاد و دانشجو، برگزاري دوره هاي آموزش مشترك و تشريح نظام هاي آموزشي در دو كشور مطالبي را ارائه نمودند. در پايان دكتر فاخران و همچنين رییس دانشگاه zhaw گزارشی را از فعاليت هاي انجام شده توسط دو Leading house گسترش همکاری های علمی مابین دو کشور طي سالهاي 2017 تا 2019 ارائه دادند.

گفتني است در راستاي گسترش همكاريهاي علمي بين دو كشور برنامه هاي حمايتي از پژوهشهاي مشترك از جمله "حمايتهاي مالي بنيادي" seed money grants  و " تبادلات دانشجويي" Mobility grants  با پشتيباني  وزارت علوم در هر دو كشور تحقق يافته است.

هیئت عالیرتبه‌ی ایرانی، در ابتدای ورود به کشور سوئیس، در تاریخ 26 خرداد 1398 در محل سفارت ایران در برن حضور یافته و با سفیر محترم ایران در این کشور ملاقات داشتند.

شایان ذکر است مرکز همکاریهای علمی بین المللی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری، از بهمن سال 1395 طي حكمي دانشگاه صنعتی اصفهان را به عنوان مرجع ملی دربرقراری ارتباط با کشور سوئیس (Swiss National Contact Point به دانشگاه های ایران معرفی نموده است.

#میز_سوئیس

#Swiss_desk