دوازدهمین نشست سراسری هم‌اندیشی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، موسسه‌های پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری برگزار شد.

دوازدهمین نشست سراسری ( مجازی) هم‌اندیشی معاونان و مدیران بین‌الملل دانشگاه‌ها، مراکز آموزش عالی، موسسه‌های پژوهشی و پارک‌های علم و فناوری  با حضور وزیر علوم و رؤسای دانشگاه‌ها و معاونان و مدیران بین المللی ۱۵۰ موسسه آموزش عالی کشور  روز شنبه 4 مهر ماه 1400 با عنوان «دیپلماسی علمی در سال ۱۴۰۱-۱۴۰۰؛ با تاکید بر افق‌های جدید؛ حرکت‌های نو» برگزار شد. به گزارش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این نشست وزیر علوم ضمن تبریک سال تحصیلی جدید، با اشاره به اینکه ۳۰ درصد برون‌دادهای علمی کشور با مشارکت عرصه بین‌المللی است، گفت: مرجعیت علمی در کنار دیپلماسی علمی تحقق می‌یابد و موجب هم‌افزایی می‌شود. وی تاکید داشت برای کمک به دیپلماسی علمی باید برای دیپلماسی سیاسی، فرهنگی و اجتماعی برنامه‌های مدون داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد روزی برسد که هر عضو هیئت علمی حداقل با یک گروه بین‌المللی همکاری داشته باشد و درصدی از دانشجویان دکترا را نیز عازم فرصت‌های مطالعاتی کنیم و حتی از تجربه کرونا نیز در این زمینه بهره لازم را ببریم.

رئیس مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم گفت: وقتی از منظر راهبرد کلان بین المللی وزارت علوم به مجموعه تحولات بپردازیم، افق‌های‌ جدیدی را در آینده تعاملات بین‌المللی مشاهده می‌کنیم که نیازمند حرکت‌های نو، بر پایه تجربیاتی است که از بستر بین‌المللی‌سازی آموزش عالی به دست آمده است.

دکتر حسین سالار آملی با اشاره به آغاز سال تحصیلی جدید گفت: بر اساس برنامه‌های وزیر محترم علوم، نشست هم‌اندیشی معاونان بین‌الملل به منظور بررسی، تبیین و تدوین سیاست‌های همکاری در چهار حوزه اصلی همکاری‌های دوجانبه و چند‌جانبه بین‌المللی، سازمان‌های تخصصی علمی بین‌المللی و همچنین دیپلماسی علم و فناوری بر بستر گسترش زبان فارسی برگزار می‌شود.

وی به موفقیت کارگروه‌های ملی همکاری‌های علمی بین‌المللی اشاره کرد و افزود: یکی دیگر از محورهای این نشست، بررسی نقش و جایگاه کارگروه ها در ایجاد، توسعه و تحکیم همکاری‌هاست.

وی افزود: در موضوع همکاری‌های علمی بین‌المللی نیز بر اهمیت گسترش زبان و ادبیات فارسی تاکید شده و اساتید و صاحب‌نظران این حوزه نسبت به تحولات این بخش از تعاملات بین‌المللی می‌پردازند.

در این نشست دکتر سید مهدی ابطحی رنیس دانشگاه صنعتی اصفهان، دکتر محمد جواد امیدی قائم مقام رياست دانشگاه در امور بين الملل و توسعه ساختارهاي فناوري و مدیر مرکز همکاری های های علمی بین المللی دانشگاه  و دکتر محمود تبریزچی حضور داشتند و به بیان فعالیت های بین الملل دانشگاه صنعتی اصفهان  از قبیل همکاری با سرن، همکاری با سزامی و همکاری با ایکرانت و همچنین بیان فعالیت های میز سوئیس این دانشگاه پرداختند.