دانشگاه صنعتی اصفهان، برترین دانشگاه صنعتی و سومین دانشگاه برتر ایران در رتبه بندی ISC-2020

به گزارش روابط عمومی و براساس نتایج رتبه‌بندی جهانی ISC-2020 ،دانشگاه صنعتی اصفهان مقام نخست در بين دانشگاه هاي صنعتي و سومين دانشگاه برتر ايران در بين 46 دانشگاه برتر کشور را به خود اختصاص داد.

در این رتبه بندی که 2 هزار و 182 دانشگاه از ۱۰۲ کشور و ۶ قاره جهان حضور دارند، 46 دانشگاهی ایرانی رتبه بندی شده اند.

مطابق با نتایج این رتبه بندی، 24 دانشگاه جامع ایرانی شامل دانشگاه های تهران، تربیت مدرس، فردوسی مشهد، شهید بهشتی، شیراز، تبریز، اصفهان، یزد، کاشان، گیلان، بوعلی سینا، رازی، سمنان، شهید باهنر کرمان، کردستان، مازندران، شهید چمران اهواز، محقق اردبیلی، ارومیه، یاسوج، الزهرا، بین‌المللی امام خمینی، شاهد و شهرکرد در رتبه بندی حضور دارند.

از دانشگاه‌های صنعتی نیز ۹ دانشگاه شامل صنعتی اصفهان، صنعتی شریف، صنعتی امیرکبیر، علم و صنعت ایران، صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، صنعتی نوشیروانی بابل، صنعتی شاهرود، صنعتی سهند و صنعتی شیراز در نظام رتبه‌بندی ISC-2020 قرار دارند.

از دانشگاه‌های علوم پزشکی نیز ۱۳ دانشگاه شامل: علوم پزشکی تهران، پزشکی شهید بهشتی، پزشکی ایران، پزشکی اصفهان، پزشکی مشهد، پزشکی تبریز، پزشکی شیراز، پزشکی جندی شاپور اهواز، پزشکی کرمانشاه، پزشکی بقیه‌الله، پزشکی کرمان، پزشکی مازندران و پزشکی زاهدان در این رده بندی جای گرفته اند.

مطابق با این رتبه بندی،دانشگاه‌های تهران و علوم پزشکی تهران در رده اول تا دوم، دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، علوم پزشکی شهید بهشتی و صنعتی شریف در رتبه سوم و سایر دانشگاه‌ها نیز در بازه‌های یکسان هم‌رتبه قرار گرفته اند.

پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) به‌منظور رتبه‌بندی دانشگاه‌های جهان در معیارهای خود، مهم‌ترین مأموریت دانشگاه‌ها که عبارتند از پژوهش (با وزن ۶۰ درصد)، نوآوری (با وزن ۱۵ درصد)، آموزش (با وزن ۱۰ درصد) و فعالیت‌های بین‌المللی (با وزن ۱۵ درصد) را در نظر می‌گیرد و بر این اساس دانشگاه‌های کشورهای اسلامی را مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌دهد.

تفاوت رتبه بندی 2020 این مؤسسه با سال های گذشته، محاسبه تعداد مقالات سلب اعتبارشده(Retractions) دانشگاه‌ها با نمره منفی است که در شاخصی تحت عنوان اعتبار منفی (Neg Rep) ارائه شده است.

مطابق با اعلام پایگاه علوم استنادی جهان اسلام، در رتبه بندی دانشگاه های جهان این مؤسسه در سال 2020، دانشگاه هایی مورد بررسی قرار گرفته اند که حداقل ۸۵۰ مدرک در سال‌های ۲۰۱۸-۲۰۱۶ در پایگاه وب آو ساینس به ثبت رسانیده باشند و اطلاعات این رتبه‌بندی از پایگاه‌های اطلاعاتی USPTO، WoS ، Incite استخراج گردیده است.

در جدول زیر شاخص­ های مورد استفاده در "رتبه بندی جهانی ISC" نشان داده شده است.

بر اساس گزارش اداره روابط عمومی و همکاری های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)، دکتر محمدجواد دهقانی ضمن نتایج رتبه بندی جهانی 2020-ISC افزود: در این رتبه بندی جهانی، تعداد 2182 دانشگاه برتر از 102 کشور و 6 قاره دنیا وجود دارند.

در رتبه بندی ISC 2020، سه دانشگاه هاروارد، انستیتوی فناوری ماساچوست MIT و دانشگاه استنفورد در رتبه های اول تا سوم قرار دارند.

دانشگاه های جان هاپکینز، میشیگان، کالیفرنیا سانفرانسیسکو، پنسیلوانیا، واشنگتن سیاتل، کلمبیا و دانشگاه داک به ترتیب در رتبه های 4 الی 10 دنیا قرار گرفته اند. در بین 10 دانشگاه برتر جهان تمام دانشگاه ها از کشور ایالات متحده آمریکا بوده اند.

بهترین رتبه بین المللی دانشگاه های برتر دنیا در کشورهای آمریکا رتبه 1، انگلستان رتبه 12، چین رتبه 13، کانادا رتبه 18، ژاپن رتبه 22، دانمارک رتبه 25، فرانسه رتبه 27، سنگاپور رتبه 36، استرالیا رتبه 45، کره جنوبی رتبه 47، سوئیس رتبه 49، آلمان رتبه 51، بلژیک رتبه 52، هلند رتبه 55، تایوان رتبه 60، برزیل رتبه 69، عربستان سعودی رتبه 81، سوئد رتبه 84، فنلاند و هنگ کنگ مشترکا رتبه 89 را کسب کرده اند.

enlightenedجایگاه دانشگاه های کشورهای آسیایی در رتبه بندی 2020 ISC

کشور چین با دانشگاه تسینگ هوا، کشور ژاپن با دانشگاه توکیو و کشور سنگاپور با دانشگاه ملی سنگاپور که به ترتیب در رتبه های 13، 22 و 36 قرار دارند بهترین رتبه های دانشگاه های آسیا را از آن خود کرده است.

بهترین رتبه دانشگاه های کشورهای کره جنوبی رتبه 47، تایوان رتبه 60، عربستان سعودی رتبه 81، هنگ کنگ رتبه 89، در رده های بعد قرار دارند.

enlightenedجایگاه دانشگاه های کشورهای اسلامی در رتبه بندی 2020 ISC

تعداد 273 دانشگاه از 25 کشور اسلامی در رتبه بندی حضور داشتند. سرپرست ISC گفت: در رتبه بندی سال 2020 ISC از نظر تعداد دانشگاه ها، ترکیه با 77 دانشگاه بیشترین تعداد حضور را داشته است. در بین سایر کشورهای اسلامی، ایران با 46 دانشگاه، مالزی با 22 دانشگاه، مصر 20 دانشگاه، عربستان سعودی و پاکستان و اندونزی هر کدام با 17 دانشگاه، تونس و مراکش هر کدام با 8 دانشگاه، نیجریه و الجزایر هر کدام با 7 دانشگاه، قطر و عمارات متحده عربی هرکدام با 4 دانشگاه، لبنان و اردن هرکدام 3 دانشگاه، بنگلادش، قزاقستان و عراق هر کدام با 2 دانشگاه و سایر کشورهای اوگاندا، عمان، کامرون، کویت، برونئی، سنگال و سودان هر کدام با 1 دانشگاه در این رتبه بندی قرار گرفته اند.

در میان دانشگاه های برتر کشورهای اسلامی، عربستان سعودی در رتبه 81، مالزی در بازه 301-350، مصر در بازه 450-401، ترکیه در بازه 500-451، لبنان و پاکستان و ایران 600-501 و قطر و تونس در بازه 700-601 بهترین رتبه جهانی را کسب نموده اند.

در مجموع تنها 7 دانشگاه از میان کشورهای اسلامی دارای رتبه زیر 500 بوده اند. این در حالی است که طبق برنامه 10 ساله علم، نوآوری و فنآوری کشورهای اسلامی عضو (OIC مصوب 2017 در قزاقستان) لازم است تا سال 2026، تعداد 50 دانشگاه از کشورهای اسلامی در میان 500 دانشگاه برتر دنیا قرار گیرند. به همین دلیل باید تلاش های جدی همراه با تهیه برنامه راهبری و نقشه راه مناسب توسط دانشگاه های این کشورها صورت گرفته تا علاوه بر افزایش تعداد دانشگاه ها رتبه و جایگاه مناسب را در سطح بین المللی کسب نمایند.

منبع خبر: روابط عمومی دانشگاه صنعتی اصفهان و پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC)