یازدهمین نشست (مجازی) رؤسا و معاونان/مدیران بین الملل دانشگاه ها، مراکز آموزش عالی، پژوهش و فناوری کشور برگزار شد.

این نشست روز سه شنبه مورخ 6 آبان ماه 1399 با هدف حفظ تعاملات بین المللی و ارتباط موثر با سایر کشورها و تدوین برنامه ها و راهبردهای مقتضی برای بهره برداری از دیپلماسی علم و فناوری کشورمان در دوران متاثر از شیوع کرونا و در سه محور ۱. عملکرد همکاری های علمی بین المللی،۲.جذب دانشجویان و نخبگان بین الملل و ۳.پروژه های مشترک تحقیقاتی با حضور وزیر و معاونان وزارت عتف و 130 تن از روسای دانشگاه ها و معاونان یا مدیران بین الملل مراکز تحقیقاتی برگزار شد.

   

در ابتداي اين نشست، برخی از روسا و معاونان بین الملل دانشگاه‌هاي كشوربه بيان دستاوردهاي خود در حوزه بين الملل پرداختند و نقطه نظرات خود را در مورد بهبود شرايط همكاري‌ها در شرايط كنوني بيان نمودند. از دانشگاه صنعتی اصفهان نیز دکتر سید مهدی ابطحی، ریاست دانشگاه، دکتر محمد جواد امیدی، قایم مقام ریاست دانشگاه در امور بین الملل و توسعه ساختارهای فناوری دانشگاه و دکتر سیما فاخران مدیر مرکز همکاری های علمی بین المللی دانشگاه حضور داشتند که گزارشی از فعالیت های میز سوئیس به عنوان فوکال پوینت این کشور در ایران پرداختند.

دکتر غلامی در این نشست با اشاره به اینکه در چند سال اخیر فعالیت‌های خوبی در زمینه توسعه ارتباطات بین‌المللی داشته‌ایم و باید به این موضوع به عنوان یک سرمایه توجه شود، اظهار داشت: توسعه آموزش عالی در سطح بین‌الملل نشان از توانمندی مجموعه‌های علمی کشور است و در شرایط کنونی با توجه به شیوع ویروس کرونا در دنیا، برای همه کشورها یک جهش و انتقال از زمان حاضر به زمان جلوتر اتفاق افتاده است که هر کشوری با توجه به مختصات خود از این جهش بی‌بهره نبوده است.

وزیر علوم با تاکید بر اینکه در مجموعه‌های علمی به هیچ وجه نباید نگاه رو به عقب وجود داشته باشد، تصریح کرد: باید به این اتفاق نگاه مثبت داشته باشیم و با رویکرد جدید فعالیت کنیم، دستاوردهایی که در این دوره داشته‌ایم قابل توجه بوده است؛ سرمایه‌هایی که در شکل تجربه مبادله شدند، توسعه فناوری‌ها، تأمین زیرساخت‌ها، امکانات فیزیکی و … از جمله مواردی بود که در شرایط عادی قابل تأمین نبود.

وی در ادامه توجه به چند نکته را حائز اهمیت دانست و گفت: یکی از مزیت‌های این دوره که بدون نیاز به ارتباط حضوری و فیزیکی، به توسعه ارتباطات بین‌الملل منجر شده این است که از نظر کمی و کیفی در شرایط نزدیک و یا مشابه بهترین مراکز دانشگاهی دنیا قرار گرفته‌ایم و همچنین در شرایطی که به دلیل تحریم‌های ظالمانه و محدودیت‌ها امکان رفت‌وآمد طالبان تحصیل علم نبود، به خوبی توانستیم برای معرفی خود در دنیا قدم‌های مؤثر برداریم و این نکته باید بیش از پیش تقویت شود.

دکتر غلامی عنوان کرد: با به حداقل رسیدن هزینه‌های نشست‌های بین‌المللی، امکان بهره‌مندی از موضوعات مختلف فراهم شده است و حضور قوی در فضای بین‌الملل نشان از توانمندی‌های سیستم آموزش عالی کشور است.

وزیر علوم، با بیان اینکه اگر تدابیر لازم را برای توسعه بین‌المللی آموزش عالی داشته باشیم، دستاوردهای ارزشمندی حاصل خواهد شد، خاطرنشان کرد: لوازم و اسباب فعالیت در شرایط فعلی نیز باید فراهم شود و ضوابط و آئین‌نامه‌های لازم با پیشنهادهای کمک‌کننده مراکز دانشگاهی برای هماهنگی بیشتر تدوین و مجوزهای لازم نیز پیگیری و اخذ شود.

در پایان جلسه دکتر حسین سالارآملی قائم مقام وزیر در امور بین الملل، ضمن تشکر و ابراز خرسندی از حضور فعال دانشگاه ها و پژوهشگاه ها در عرصه های علمی بین المللی، ضمن مروری بر فعالیت های علمی بین المللی در شرایط همه گیری بیماری کرونا در دانشگاه ها و مراکز پژوهشی، بر یافتن راه های موازی در شرایط عدم تردد اساتید و دانشجویان تاکید کرد. همچنین گسترش همکاری های علمی همه جانبه با کشور چین را حائز اهمیت دانست.

رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی با اشاره به پیشرفت‌های علمی و فناوری جمهوری اسلامی ایران گفت: کرونا به صورت مستقیم بر نشست های علمی، فرصت های مطالعاتی، تبادل استاد و دانشجویان تحصیلات تکمیلی اثر گذاشته است و به دنبال راه هایی برای کاهش اثرات آن هستیم. امیدواریم شکل جدیدی از همکاری‌های علمی بین‌المللی به‌ویژه در فضای مجازی صورت پذیرد و از فرصت پیش‌رو نهایت بهره‌مندی برای تقویت همکاری‌های علمی با طرف‌های خارجی به عمل آید. سالار آملی افزود: اگر چه به دلیل شیوع ویروس کرونا، حضور و ترافیک دانشمندان و نخبگان به کشورهای دیگر سخت شده است، اما استفاده از تکنولوژی، محوری است که مد نظر توسعه همکاری های علمی قرار گرفته است. دانشگاه ها در این زمینه تحرکات خوبی داشتند که می توان به برگزاری نشست های علمی به صورت وبینارهای تخصصی اشاره کرد، بسیاری از نشست های گروه های علمی دو یا چند جانبه به صورت مجازی برگزار می شود، اخیر نشست های علمی بین المللی به صورت مجازی میان دانشگاه های بزرگ ایران و سایر کشورها برگزار می شود حتی وزرا و مقامات عالی رتبه کشورها نیز در این نشست ها حضور می یابند و این دستاورد خیلی بزرگی برای همکاری دوجانبه علمی برای ایران است.

 

شایان ذکر است در پایان نشست، مراسم قدردانی از آقای دکتر کوهیان و معارفه آقای دکتر عبدالحمید علیزاده معاون جدید همکاریهای علمی و سازمان های تخصصی مرکز همکاریهای علمی بین المللی با حضور دکتر حسین سالارآملی قائم مقام وزیر در امور بین الملل و رییس مرکز همکاری های علمی بین المللی  وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد.

 

منبع: دفتر همکاری های وزارت علوم، تحقیقات و فناوری

محل نمایش: 

اخبار

تحت نظارت وف بومی