حضور دانشگاه صنعتی اصفهان در رتبه‌بندی موضوعی «کیو اس» در سال ۲۰۲۰/ قرار گرفتن این دانشگاه در 3 حیطه موضوعی

پایگاه رتبه بندی کیو اس، دهمین دوره رتبه‌بندی موضوعی دانشگاه‌های جهان را منتشر کرد؛ در این رتبه بندی تعداد ۱،۳۶۸ دانشگاه، از ۸۳ کشور در ۴۸ موضوع ارزیابی شده اند. از کشور ایران ۱۴ دانشگاه در ۱۳ حوزه موضوعی حضور دارند.

در این میان دانشگاه صنعتی اصفهان در نتایج رتبه بندی موضوعی کیو اس سال  2020،  در رشته های کشاورزی و جنگلداری،جایگاه 250-201، مهندسی برق و الکترونیک ، جایگاه 350-301  و مهندسی مکانیک ، جایگاه 500-451 را به خود اختصاص داده است.

مقایسه نتایج رتبه بندی ۲۰۲۰ نسبت به ۲۰۱۹ حاکی از ارتقا معنادار جایگاه اکثر دانشگاه های کشور در برخی حوزه های موضوعی است. حضور دانشگاه هایی همچون صنعتی اصفهان، علم و صنعت ایران، خواجه نصیر الدین طوسی و فردوسی مشهد بیانگر این موضوع است.

در این راستا دکتر دهقانی ،سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ضمن اعلام این خبر بیان داشت: نتایج حاصله نشان می دهد که در سال ۲۰۲۰ دانشگاه های ایران در ۱۳ حوزه موضوعی حضور دارند. این در حالی است که در سال ۲۰۱۶، تنها دانشگاه علوم پزشکی تهران در حوزه پزشکی با رتبه ۳۰۰-۲۵۱ حضور داشته است. افزایش حضور دانشگاه های ایران در سال ۲۰۱۷ از یک حوزه به ۸ حوزه، در سال ۲۰۱۸ به ۹ حوزه موضوعی و در سال ۲۰۱۹ به ۱۳ حوزه موضوعی حاکی از تلاش مستمر علمی دانشگاه های کشور برای حضور در میان دانشگاه های تراز جهانی است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم به نقل پایگاه استنادی علوم جهان اسلام، سرپرست ISC در این خصوص اظهار داشت: رتبه بندی کیو اس یکی از معتبرترین نظام های رتبه بندی بین المللی است که توسط موسسه کاکارلی سیموندز انگلستان صورت می گیرد. یکی از رتبه بندی های مهمی که این پایگاه به صورت سالانه انجام می دهد ارزیابی و سنجش دانشگاه ها در حوزه های موضوعی مختلف است. رتبه بندی موضوعی کیو اس بر اساس چهار شاخص بررسی شهرت دانشگاه، ارزیابی کارفرمایان، تعداد استنادها به ازای هر مقاله و h-index صورت می پذیرد و این شاخص ها هر کدام با وزنی متناسب با هر حوزه موضوعی، جهت معرفی بهترین دانشگاه ها مشخص می شوند. بخشی از اطلاعات مورد نیاز رتبه بندی موضوعی کیو اس از طریق پایگاه استنادی اسکوپوس و بخش دیگر نیز از اطلاعات حاصل از نظرسنجی ها به دست می آید. وی افزود: رتبه بندی کیواس در سال ۲۰۲۰ میلادی دانشگاه های برتر دنیا را در ۴۸ حوزه موضوعی در قالب ۵ حیطه کلی علوم طبیعی؛ مهندسی و فناوری؛ علوم زیستی و پزشکی؛ علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی مورد رتبه بندی قرار داده است.

منبع: https://www.msrt.ir/fa/news/53619