برگزاری کارگاه علمی مشترک ایران – سوئیس در دانشگاه ZHAW

به دنبال سفر هیئت رسمی وزارت علوم به کشور سوئیس و بازدید از دانشگاه‌ها و مراکز علمی و تحقیقاتی این کشور، کارگاه مشترک علمی با موضوع تکنولوژی‌های زیست‌محیطی (Environmental Technologies) به عنوان یکی از اولویت های پژوهشی هر دو طرف با شرکت محققین ایرانی و سوئیسی به میزبانی دانشگاه علوم کاربردی زوریخ ZHAW و در دانشکده مهندسی این دانشگاه در تاریخ پنج‌شنبه 30 خرداد 1398برگزار گردید.

این کارگاه دومین کارگاه مشترک ایران و سوئیس بوده که با همکاری دانشگاه صنعتی اصفهان و دانشگاه ZHAW، دو مرجع همکاری علمی مشترک دو کشور برگزار گردید. اولین دوره‌ی این کارگاه‌ها با عنوان "فرصت‌های تحقیقاتی مشترک ایران-سوئیس" پیش از این در تاریخ 19 اردیهشت 97 با حضور بیش از 600 شرکت‌کننده‌ی ایرانی و سوئیسی در دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار گردید. هدف از برگزای این کارگاه شبکه‌سازی و توسعه و تعمیق همکاری های قبلی مابین متخصصین دو کشور بوده تا به این ترتیب، امکان تعریف و پیشبرد پروژه‌های مشترک و استفاده از Bridging grant در اجرای پروژه‌های مشترک مابین دو کشور فراهم گردد. بسترسازی جهت حضور محققین ایرانی در سوییس و بررسی فرصت های تحقیقاتی جدید در دیگر دانشگاه های برتر زوریخ همچون ETH، دانشگاه زوریخ و ZHAW از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه بود.

برای شرکت در این کارگاه تیمی متشکل از مسئولین و اعضای هیئت علمی برجسته دانشگاه‌های سراسر کشور شامل دانشگاه‌های شیراز، صنعتی شریف، صنعتی اصفهان، امیرکبیر، علم و صنعت، تربیت مدرس، صنعتی شاهرود، زنجان و شهید بهشتی بر اساس سابقه‌‌ی همکاری موفق قبلی در زمینه‌ی تکنولوژی‌های زیست محیطی با کشور سوئیس تشکیل گردید. این تیم متخصص به همت دانشگاه صنعتی اصفهان و با همراهی آقای دکتر محمدجواد امیدی، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان و خانم دکتر سیما فاخران مسئول میز سوئیس (مرجع همکاری‌های علمی-فناوری با کشور سوئیس)،در این کارگاه شرکت نمودند و به بحث و تبادل نظر با اساتید سوئیسی و همچنین متخصصین ایرانی مقیم سوئیس حاضر در ورک‌شاپ پرداختند. آقای دکتر محمدرضا حاجی کریم جباری، سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در سوئیس نیز در این کارگاه حضور یافته و با حضور خود از تلاش‌های مرجع ملی همکاری‌های علمی-فناوری با سوئیس و محققین حاضر در این کارگاه حمایت نمودند.

این کارگاه یک روزه در ابتدا با سخنرانی‌های افتتاحیه‌ی آقای دکتر Dirk Wilhelm، رئیس و مدیر اجرایی دانشکده مهندسی دانشگاه ZHAW و آقای دکتر محمد جواد امیدی معاون پژوهش و فناوری دانشگاه صنعتی اصفهان افتتاح گردید و در ادامه، سخنرانان کلیدی شامل آقای دکتر Hans Wernher van de Venn رئیس پژوهشکده‌ی سیستم‌های مکانیک دانشگاه ZHAW، آقای دکتر. Frank Tillenkamp رئیس پژوهشکده‌ی مهندسی انرژی و مهندسی سیالات دانشگاه ZHAW، آقای دکتر وحید حسینی، دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه صنعتی شریف، و آقای دکتر Franz Baumgartner استاد دانشگاه ZHAW در زمینه‌ی سیستم‌های فتوولتائیک و انرژی‌های تجدیدپذیر به ارائه‌ی سخنرانی‌های خود پرداختند.

بازدید از آزمایش‌گاه‌های دانشکده مهندسی دانشگاه ZHAW و همچنین بازدید از مرکز توسعه‌ی محصول و فرآیند این دانشگاه برنامه‌های بعدازظهر و عصر این کارگاه را شامل می‌شد.

در پایان، این کارگاه یک روزه با بازدید از شهر Winterthur و شام رسمی با حضور اعضای هیئت ایرانی و نمایندگان وزارت آموزش، تحقیقات و نوآوری کشور سوئیس و دانشگاه ZHAW به اتمام رسید.

شایان ذکر است همزمان با کارگاه تکنولوژی‌های زیست محیطی، دو کارگاه دیگر نیز با موضوعات "سلامت روان" و "بیماری‌های غیرواگیر"، در دانشگاه ZHAW با شرکت محققین وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ایران و وزارت بهداشت عمومی سوئیس برگزار گردید.

میز سوئیس به این وسیله مراتب تقدیر و سپاسگزاری خود را از حمایت‌ها و همکاری‌های مشفقانه‌ی جناب آقای دکتر حاجی ‌کریم جباری و همکاران ایشان در سفارت ایران در برن ابراز می‌دارد. همچنین از همکاری‌ها و حمایت‌های جناب آقای دکتر سالار آملی قائم مقام وزیر در امور بین‌الملل و همکاران ایشان در مرکز همکاری‌های علمی بین‌المللی وزارت علوم و همچنین دانشگاه‌های عضو کارگروه همکاری‌های ایران و سوئیس و همه‌ی اعضای محترم هیئت علمی شرکت کننده در ورک‌شاپ کمال تشکر را دارد. همچنین از همکاری‌های Leading House South Asia and Iran و جناب آقای Waseem Hossein مدیر این leading house برای برنامه‌ریزی ورک‌شاپ در دانشگاه ZHAW سپاسگزار است. امید است که با ادامه‌ی این همکاری‌ها زمینه‌ی توسعه‌ی روابط دو کشور در زمینه‌ی علم و فناوری میسر گردیده و سال آینده در ایران میزبان دور بعدی ورک‌شاپ علمی مشترک مابین ایران و سوئیس باشیم.

محل نمایش: 

اخبار

تحت نظارت وف بومی