سمینار علمی مشترک با موضوع شهر و راه آهن از تاریخ 7 الی 12 اردیبهشت ماه در مرکز نوآوری دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار شد.

در این سمینار که با محوریت توسعه شهری و حمل و نقل اصفهان، به مدت یک هفته  و با حضور 80 نفر از اساتید و پژوهشگران دانشگاه های ETH زوریخ، صنعتی اصفهان، تهران و مازندران برگزار شد، پژوهشگران برای حل چالش های توسعه حمل و نقل و معضلات ترافیکی شهر اصفهان به ارائه راهکار پرداختند.

هدف اصلی این سمینار ارائه ایده هایی کاربردی و منطبق با شرایط شهر اصفهان، با استفاده از دانش و تکنولوژی های روز جهانی و تخصص و تجربیات مدیران و پژوهشگران ایرانی و سوئیسی بود. این رویداد بزرگ پنجشنبه 12 اردیبهشت  با برگزاری  اولین ایده شو تخصصی بین المللی  و با حضور مقامات عالی رتبه، مدیران بخش خصوصی، اساتید و دانشجویان در تالار شیخ بهایی دانشگاه صنعتی اصفهان خاتمه یافت.

در این مراسم رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان ضمن ابرازخشنودی از میزبانی و برگزاري این کارگاه علمی مشترک میان ایران و سوییس در حوزه حمل و نقل و برنامه ریزی شهری اصفهان  برگزاري اين کارگاه را یکی از دستاوردهای استراتژیک دانشگاه صنعتي اصفهان عنوان نمود و ابراز امیدواري كرد تا این کارگاه علمی به نتایج بسیار ارزشمند و مؤثري دست یابد. وی افزود: خوشبختانه با تصمیم وزارت علوم مبنی بر اعطای نمایندگی به دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرکز هماهنگ‌ کننده کلیه همکاری‌های علمی با کشور سوییس، این ارتباطات شتاب بیشتری گرفته و با توجه به حمایت جدی دانشگاه از گسترش همکاری ها با اين كشور، ارتباطات ما با دانشگاه هاي مختلف آن در حال رشد و توسعه است.

دكتر سيد محمود مدرس هاشمي با تأكيد بر آموزش علمي با کیفیت دانشگاه صنعتي اصفهان، افزود: اعتبار اصلي این دانشگاه برگرفته از فعالیت‌های آموزشی کیفی، نوآوری، خلاقیت و فعالیت‌های پژوهشی است. وی  با اشاره به اين كه برنامه راهبردی دانشگاه صنعتی اصفهان چشم‌انداز این دانشگاه در افق 1404 را مشخص نموده؛ یکی از اهداف اصلي این دانشگاه را بین‌المللی شدن آن دانست و گفت: اگرچه در طول سالیان گذشته همواره ارتباطات بین‌المللی وجود داشته، اما بین‌المللی‌شدن امری است که به تلاش و جدیت و برنامه‌ریزی بیشتری نیاز دارد.

مدیر مرکز روابط بین الملل دانشگاه صنعتی اصفهان نيز در حاشيه اين مراسم گفت: سمینار مشترک بین دانشگاه‌های صنعتی اصفهان، تهران و ETH زوریخ با تمرکز بر روی توسعه ريلي برگزار گردید و تیم‌های ایده‌پرداز دانشجویی با همکاری متخصصین اجرايي و استادن برجسته موضوعاتي همچون معضلات حمل و نقل و ترافیک شهر اصفهان، قطار تندرو اصفهان-تهران و جانمایی ایستگاه قطار براي اتصال قطار تندرو به شبکه حمل و نقل اصفهان، را بررسی نمودند.

دکتر سیما فاخران با اشاره به این که شرکت کنندگان از دانشجویان دانشگاه های صنعتی اصفهان، تهران، مازندران و ETH زوریخ در پنج گروه در اين كارگاه علمي حضور داشتند، اظهار داشت: ايده پردازان با در نظر گرفتن موضوعات زیست محیطی، گره‌های ترافیکی شهر، فاینانس، مالکیت اراضی و غیره ایده‌های تيم خود را برای بهبود وضعیت ترافیک شهر آماده كردند كه هر گروه در پایان یک  ایده اصلی را ارائه می نماید. وي با اشاره به اين كه در اين ايده شو تلاش شد تا با تمرکز بر روی یک مشکل جامعه راه حل واقعي چالش شهری با استفاده از متخصصین و مسئولین ارايه گردد، گفت: در طول برگزاری اين برنامه، شرکت‌کنندگان برای مشاهده شرایط واقعی و درك بهتر با متخصصین اجرایی و مسئولان شهری و مردم در ارتباط بودند و از ایستگاه هاي قطار، ترمینال‌ها و ديگر اماكن مرتبط با موضوع نيز از نزدیک بازديد كردند.

معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری اصفهان نیز در اين مراسم، با بيان اين كه توسعه پایدار یکي از مباحث اساسی مورد توجه اين استان است، گفت: با توجه به تغییر اقلیم که ایجاد شده، لازم است این موضوع بسیار جدی گرفته شود.

دكتر سید حسن قاضی عسگر، با تأكيد بر كيفيت بخشي زندگي شهري در استان اصفهان، افزود: توسعه انرژی خورشیدی، توسعه حمل و نقل ريلي و بهینه سازی مصرف آب و انرژی از جمله موضوعات مهمي است كه مي تواند در تحقق اين امر موثر باشد.

وي با بيان اين كه كشور سوييس يكي از نمونه هاي فاخر توسعه پایدار محسوب می‌شود؛ مدیریت، حفظ محیط زیست و توسعه مناسب را از جمله خصوصیات بارز اين کشور دانست و افزود: مي توان از تجربیات مناسب دانشگاه هاي سوييس در اين زمينه استفاده نمود.

در ادامه پروفسور برند شول( Brend Scholl) استاد دانشکده‌ی مهندسی عمران، منابع طبیعی و ژئوماتیک دانشگاه ETH زوریخ، دکتر انیتا گرمز (Anita Gramms)، دکتر محمود عزیزی ریاست دانشکده برنامه ریزی شهری دانشگاه تهران، دکتر Patrick Bonzanigo ، دکتر شهاب کرمانشاهی استادیار دانشکده شهرسازی دانشگاه تهران، دکتر مهدخت سلطانیه ها به ایراد سخنرانی پرداختند و در نهایت هر یک از گروه ها به صورت مبسوط شرحی از یافته ها و بررسی های انجام شده و ارائه ی ایده پیشنهادی خود پرداختند و پرسش و پاسخ بعد از ارائه هر گروه توسط حاضرین در سالن انجام گردید.

پروفسور شول در پایان گفت در میان ایده های ارائه شده ایده ای به عنوان ایده ی برتر معرفی نمی گردد و امید است این بررسی سرآغاز انجام مطالعات و اقدامات بیشتر در آینده باشد.