در راستای گسترش همکاری های علمی بین المللی، پروفسور لیپونو از دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید کرد.

با توجه به گسترش همکاری های علمی بین المللی بین رصدخانه ملی ایران (INO) و دانشگاه صنعتی اصفهان (IUT)، گروه فیزیک از پروفسور ولادیمیر لیپانوف از گروه فیزیک دانشگاه دولتی لومونوسوف مسکو  از روز 25 تا 28 ژوئن 2023 از دانشگاه صنعتی اصفهان بازدید کرد.
پروفسور ولادیمیر لیپونوف دانشمند برجسته و شناخته شده و یکی از شاگردان دانشمند برجسته روسی پروفسور یاکوب زلدویچ است. او اکنون رئیس شبکه جهانی رباتیک MASTER است که شبکه معروفی است که به دنبال مشاهدات منابع گذرا با انرژی بالا مانند انفجارهای پرتو گاما و ابرنواخترها اختصاص دارد. Master Network شامل 9 تلسکوپ زمینی واقع در پنج کشور از جمله روسیه، آفریقای جنوبی، آرژانتین، اسپانیا و مکزیک است که در آنها به جستجوی تمام مقیاس و شبانه روزی در آسمان خواهند پرداخت.
پروفسور لیپانوف به همراه پروفسور سروش شاکری از گروه فیزیک IUT در 27 ژوئن از سایت INO بازدید کردند و جهت‌های مختلف همکاری در رصد منابع انرژی بالا توسط تلسکوپ ایرانی و امکان همکاری بین‌المللی حول علایق مشترک خود را بررسی کردند. در 28 ژوئن پروفسور لیپونوف از مرکز همکاری های علمی و بین المللی در IUT بازدید کرد که در این جلسه علاوه بر پروفسور شاکری و پروفسور لیپانوف، پروفسور مصدق رئیس این مرکز و پروفسور کلانتری رئیس گروه فیزیک معرفی شدند. آنها در مورد تبادلات علمی بین IUT و شبکه جهانی تلسکوپ های رباتیک MASTER در آموزش دانش آموزان و کمک به آنها برای یادگیری نحوه کشف اشیاء جدید، پردازش و تجزیه و تحلیل داده های اخترفیزیکی و مشارکت / تکامل IUT در تحقیقات علمی با اعتبار بالا در این زمینه بحث کردند. از اخترفیزیک
با تنها 137 کیلومتر فاصله از سایت INO، IUT از امتیازات جغرافیایی، علمی و فناوری بسیاری برای ایجاد همکاری های پربار با INO برخوردار است. بازدید پروفسور لیپانوف در کنار بحث های قبلی در خصوص داشتن همکاری های علمی بین المللی و ایفای نقش IUT به عنوان موسسه میزبان ستاره شناسان خارجی با همکاری IUT انجام شده است.