هفتمین اجلاس کمیته اجرایی و پنجمین اجلاس هیئت امناء بنیاد علمی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) برگزار شد.

هفتمین اجلاس کمیته اجرایی و پنجمین اجلاس هیئت امناء بنیاد علمی سازمان همکاری های اقتصادی (اکو) به میزبانی مشترک دانشگاه اصفهان و اتاق بازرگانی، صنایع معادن و کشاورزی اصفهان با حضور رییس هیأت امنا بنیاد اکو،  وزیر علوم تحقیقات و فناوری، دبیر کل سازمان اکو و نمایندگان سازمان های علمی و همچنین مدیران بین الملل دانشگاههای پیشرو اصفهان  (IUN) در اتاق بازرگاني در روز ۲۵ بهمن ماه ۱۴۰۱ برگزار گردید. 

 

در این نشست دکتر محمدعلی زلفی‌گل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در نشست هیات امنای بنیاد علمی اکو ضمن خوشامد به اعضای بنیاد علمی اکو اظهار داشت: وقوع زلزله مصیبت‌بار را در کشورهای دوست و برادر، ترکیه و سوریه را تسلیت می‌گویم و امیدوارم خداوند به بازماندگان صبر عنایت کند. وی عنوان کرد: در دولت سیزدهم، سیاست‌های حسن همسایگی در اولویت بوده و سیاستی کلیدی است و سازمان همکاری‌های اقتصادی در راستای همین سیاست جایگاه قابل توجه دارد. وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یادآور شد: وزارت علوم ایران با پیگیر‌ی‌های مجدانه پس از چند سال موفق شد بنیاد علمی اکو را وارد فهرست گروه اول عضویت دولت جمهوری اسلامی کند. 

 وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد: همکاری جوامع علمی و فناورانه کشورهای عضو اکو، نتایجی به مراتب موثر، عمیق‌ و پایدار خواهد داشت و پیشنهاد دارم روند همکاری کشورهای عضور را به‌عنوان یک برنامه، با تعریف پارامترهای عملیاتی از جمله طرح‌های چندجانبه پیگیری کند. 

در این نشست رئیس دانشگاه اصفهان با توجه به آن که ده کشور عضو بنیاد علمی اکو در بیشتر موارد دارای چالش های مشترک هستند، پنجمین اجلاس هیات امنای بنیاد علمی اکو را فرصتی مغتنم برای بحث و گفتگو، تبادل تجربیات و استراتژی ها در ترویج علوم و برنامه های فناوری و نوآوری قلمداد نمود. دکتر هرسیج موقعیت فراهم شده برای همکاری با بنیاد اکو فرصت خوبی را برای توسعه همکاری ها ی علمی دانست. وی بر اهمیت بین المللی سازی دانشگاه ها و تاثیر آن بر کشورها و پیشبرد مرزهای دانش تاکید و  جامعه محوری و تمدن سازی دانشگاه های همکار عضو سازمان اکو و نقش آن در پاسخگویی به نیازهای ذی نفعان کلیدی صاحبان علم، نوآوری و فناوری را بسیار مهم ارزیابی نمود.

در ادامه دکتر سید کمیل طیبی مدیر بنیاد علمی اکو  افزود: نگرشی که در بنیاد ملی اکو هست مانند محدودیت های سیاسی، نمی تواند در تصمیمات آن تاثیرگذار باشد. ممکن است اختلاف سلیقه وجود داشته باشد ولی چون بحث همکاری های علمی است و علم هم مرز نمی شناسد بنابراین جلسات به سمت مشارکت بیشتری بین اعضا حرکت می نماید. وی همچنین گزارشی ازمحورهای مورد بحث  در این نشست شامل  بررسی محورهای قابل طرح برای حمایت بنیاد از برنامه های علمی، فناوری و نوآوری در کشورهای عضو و بررسی محورهای قابل طرح برای حمایت بنیاد از توسعه پارک های علم و فناوری در کشورهای عضو و تدوین پیشنهادات در دو محور فوق برای تصویب در اجلاس هیات امنیای بنیاد اکو ارائه داد. 

در ادامه جلسه نیز هر یک از مدیران بین الملل اعضای کنسرسیوم IUN به بیان همکاری های مشترک با بنیاد علمی اکو پرداختند و نظرا خود را در خصوص همکاری این کنسرسیوم با بنیاد علمی اکو ارائه نمودند.

گفتنی است دستاورد مهم این رویداد، تدوین و تصویب برنامه راهبردی بنیاد علمی اکو بر اساس چالش ها و توانمندی های ده کشور عضو این بنیاد بود و در سطح چشم انداز و ماموریت ها، نهایی گردید تا پس از آن با مشارکت دانشگاه‌ها و مراکز آموزش عالی کشورهای عضو، استراتژی ها و برنامه اقدام ها پیشنهاد و بر اساس ظرفیت های موجود در منطقه، مورد حمایت و پشتیبانی قرار گیرند.

دکتر آرش شاهین، مشاور رییس دانشگاه اصفهان در امور بین الملل و مدیر مرکز همکاری های علمی بین المللی این دانشگاه خاطر نشان کرد: تغییر مهمی که در این اجلاس در رویکرد بنیاد علمی اکو مشاهده گردید، تمرکز بیشتر بر جنبه های نوآوری و فناوری و به طور خاص پارک های علم و فناوری بود. دانشگاه اصفهان نیز با میزبانی شایسته این رویداد مهم و مشارکت فعال و ارائه پیشنهاد در خصوص استراتژی های کلیدی برای همکاری بیشتر میان کشورهای عضو، یک تفاهم نامه همکاری هدفمند با بنیاد به امضا رساند که ۶ سرفصل آن عبارتند از توسعه ارتباطات با هدف افزایش جامعه محوری و پاسخگویی اجتماعی، مشارکت در برگزاری رویدادهای علمی، مبادله آثار و برونداد های علمی شامل مجلات و کتاب ها، انجام طرح‌های پژوهشی مشترک در حوزه های نوآوری و فناوری و ایجاد و برگزاری دوره های آموزشی مشترک که همگی با حمایت و تسهیل بنیاد و با توسعه همکاری های متقابل و شبکه ای با دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی و پژوهشی سایر کشور های عضو میسر خواهد گردید.

 تأثیر مثبت و مهم مساعدت و همراهی سایر نهادهای استان اصفهان از جمله استانداری، نمایندگی وزارت امور خارجه و شهرداری در برگزاری باشکوه و موفقیت آمیز این رویداد مهم را بسیارحائز اهمیت و شایسته تقدیر دانست.  

 

منبع خبری: پایگاه خبری روابط عمومی دانشگاه اصفهان

 

#IUN

محل نمایش: 

اخبار

ارتقاء امنیت وب با وف بومی