دانشگاه صنعتی اصفهان برگزار می نماید: مدرسه زمستانه " نسل چهارم صنعت (Industry 4.0)"

به اطلاع می رساند مرکز همکاری های علمی بین المللی دانشگاه صنعتی اصفهان مدرسه زمستانه بین المللی با عنوان  نسل چهارم صنعت (Industry 4/0) را برگزار می نماید. این رویداد با حضور متخصصان برتر این حوزه در دانشگاه صنعتی اصفهان هم زمان به صورت حضوری و مجازی در روز های سه شنبه و چهارشنبه 13 و 14 دی ماه 1401 برگزار خواهد شد.

enlightenedآخرین مهلت ثبت نام: 08 دی ماه 1401 ((مهلت ثبت نام تا پایان وقت اداری روز یکشنبه 11 دی ماه تمدید شد))

enlightenedاطلاعات کلی

نسل چهارم صنعت (Industry 4.0) پارادایمی نوین در زمینه تولید صنعتی است که دیجیتال سازی نقشی کلیدی در آن ایفا می کند. نمونه های بهره برداری شده از آن عموما شامل ماشین هایی است که ارتباط نزدیکی با نسخه دیجیتالی خود از طریق شبکه داده ها و برنامه های آی تی دارند. کارخانه ها در آینده از سامانه‌های فیزیکی-مجازی (cyber-physical systems) به منظور ایجاد نسخه‌ای مجازی از دنیای واقعی و اتخاذ تصمیم های غیرمتمرکز بهره خواهند برد. کنترل مرکزی غیرپویای امروزی (هرم اتوماسیون) جای خود را به شبکه ای از واحدهای تولیدی غیرمتمرکز خواهد داد که قابلیت سازگاری کنش‌های خود با شرایط متغیر تولید و اندازه دسته (batch size) را خواهند داشت. گام بعدی در این زمینه تبدیل کارخانه به ماهیتی هوشمند است. ربات ها و ماشین ها به توانایی های خود واقفند و واکنشی منعطف به نیازمندی های متغیر فرایندها دارند. محصولات نسبت به فرایند تولید آگاه هستند و با انسان ها و ماشین ها در بخش تولید در تعامل هستند تا خود را در فرایند تولید بهینه کنند. هوش مصنوعی در "کارخانه هوشمند" منجر به پایداری و سرعت فرایند می شود. تامین کنندگان، تولیدکنندگان و مشتری ها به صورت دیجیتال در ارتباط هستند و تولید مجزا با حداقل مقدار در فرآیند تولید خودکار با فن‌آوری پیشرفته میسر می شود.

آنجه در این دوره گنجانده شده است شامل بازبینی ای جامع از نقش دیجیتال سازی، کلان داده، سامانه های تولیدی فیزیکی-مجازی، ربات ها، همکاری انسان-ربات، هوش مصنوعی و همه فن آوری های مرتبط با نسل چهارم صنعت است. به صورت خاص در این دوره تمرکز بر کاربردها و مطالعات موردی خواهد بود تا مخاطبان با این فن آوری های نوین آشنا شوند و مزایای آن برای آن ها توضیح داده شود. بخش دیگر دوره دربرگیرنده پژوهش های محققین و صنایع در زمینه فرصت ها و چالش های این حوزه خواهد بود. یکی از مهم ترین چالش ها برای گذار به نسل چهارم، آموزش است و بدون حضور جامعه‌ی جوان دانشگاهی این گذار پایدار نخواهد بود.

enlightenedپیش نیاز

در این دوره در ابتدا مقدمه ای ساده راجع به مهم ترین موضوعات نسل چهارم صنعت ارایه خواهد شد و نیازی به دانش عمیق نسبت به فن آوری های این حوزه نیست. در عین حال، اطلاعات در زمینه فرایندهای عملیاتی و روابط در سازمان ها می تواند مفید باشد. در روز نخست، اصلی ترین فن آوری ها و اهمیت آن ها در راه اندازی نسل چهارم صنعت تشریح می شود. در روز دوم، اصول اولیه، نوآوری ها و چالش‌ها در حوزه دیجیتال سازی در شرکت ها از نگاه مدیریتی بحث خواهد شد و در یک پنل تخصصی به بررسی چالش‌های رهبری و حکمرانی دیجیتال شرکت‌های بزرگ در گذار به نسل چهارم صنعت مورد بحث قرار خواهد گرفت. دانش کسب شده طی این دو روز به شرکت کنندگان نگاهی کلی در زمینه نسل چهارم صنعت و راهبردهای تجاری مبتنی بر آن ارایه می کند.

enlightenedاهداف آموزشی

شرکت کنندگان در این دوره با مقدمات نسل چهارم صنعت، اجزای تشکیل دهنده آن، کاربردهای آن و مزایای آن در قیاس با روش های تولید مرسوم آشنا خواهند شد. همچنین فراگیران دیدگاهی کلی نسبت به نحوه استفاده از فرایندهای هوشمند، کلان داده ها و هوش مصنوعی در فرایندهای تولید در آینده و پیاده سازی روش های کسب و کار نوین به دست خواهند آورد.

enlightenedنتایج مورد انتظار از دوره

دانش و شناخت

1. دانش در زمینه ی اصول اولیه، رانشگران و پیش برندگان نسل چهارم صنعت
  2. دانش در زمینه روش های نوین برنامه ریزی، اندازه گذاری، طراحی و بهینه سازی سامانه های تولید نسل چهارم صنعت
  3. دانش و شناخت در زمینه ی زنجیره ارزش در صنعت
  4. دانش و شناخت از پارادایم "کارخانه هوشمند"

به کارگیری دانش و شناخت

1. بهبود مهارت های کاربردی در زمینه ی روش های برنامه ریزی و بهینه سازی سامانه ی تولید از طریق به کارگیری محتوای آموزشی نظریه ای در چارچوب مطالعات موردی و نشست های کاربردی

قضاوت و تصمیم گیری

1. توانایی دربرنامه ریزی به موقع و هدف محور و پیاده سازی پروژه های فنی
  2. توانایی در مستند سازی، سازماندهی و فعالیت فردی در زمینه ی راهکارهای خلاقانه با به کارگیری فن آوری های نوین به منظور کسب و پردازش اطلاعات

مهارت های ارتباطی

1. توانایی در سازمان دهی، آماده سازی و ارایه مستندات فنی و علمی
  2. توانایی در تعریف فعالیت های پروژه ای و بحث در مورد آن ها بین یکدیگر و سخنرانان

مهارت های یادگیری

1.  توانایی در گسترش مستقل دانش کسب شده طی این دوره از طریق مطالعه و درک اسناد فنی و علمی

enlightened محتوای یادگیری و تدریس

این دوره دو روزه خواهد بود و در مجموع شش سخنرانی خواهیم داشت. همچنین، یک پنل تخصصی و نشست‌های پرسش و پاسخ برگزار می‌شود که امکان طرح سوالات و نظرات و بحث و تبادل نظر با یکدیگر و سخنرانان را برای شرکت کنندگان فراهم می کند.

enlightenedاتاق گفتگو

در پایان هر روز دو اتاق گفتگو وجود خواهد داشت که شرکت کنندگان امکان طرح سوال در آن را خواهند داشت.

enlightenedمنابع مطالعاتی پیشنهادی

این منابع در وب سایت دانشگاه صنعتی منتشر خواهد شد.

enlightened زبان تدریس

زبان تدریس فارسی خواهد بود.

enlightenedبرنامه دوره

جدول برنامه این دوره در ذیل ارایه شده است و هرگونه تغییر در بخش "اخبار و به روزرسانی دوره" در وب سایت دانشگاه در دسترس خواهد بود.

mailبرنامه و سرفصل دروس

برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت‌نام می‌توانید به وبگاه این رویداد به نشانی زیر مراجعه فرمایید:

اطلاعیه ها