فراخوان همکاری‌های پژوهشی مشترک سوئیس با ایران - Research Partnership Grants 2022

فراخوان دور جدید حمایت‌های مالی از همکاری‌های پژوهشی مشترک ایران و سوئیس تحت عنوان کمک‌هزینه‌ی مشارکت تحقیقاتی (Research Partnership Grants) توسط دانشگاه ZHAW که Leading House کشور سوئیس برای توسعه‌ی همکاری‌های مشترک پژوهشی با کشورهای جنوب آسیا و ایران است اعلام گردید.

در قالب این فراخوان پژوهشگران سوئیسی و ایرانی که قصد تعریف پروژه‌های پژوهشی مشترک را دارند، می‌توانند برای اخذ گرنت پژوهشی تا سقف 35هزار فرانک سوئیس به دانشگاه ZHAW درخواست ارسال کنند.

اهداف اصلی این گرنت‌های پژوهشی از قرار زیر است:

• تشویق تعریف همکاری‌های جدید: کمک‌هزینه‌ی مشارکت تحقیقاتی می‌تواند در مراحل اولیه‌ی تعریف یک همکاری پژوهشی مشترک مفید واقع شود و/یا
  • رشد و توسعه‌ی یک همکاری مشترک قبلی: کمک‌هزینه‌ی مشارکت تحقیقاتی، این امکان را برای محققین سوئیسی و ایرانی که سابقه‌ی یک همکاری قبلی با یکدیگر داشته‌اند فراهم می‌کند که همکاری خود را با هدف آماده کردن درخواست حمایت مالی از یکی از نهادهای حمایتی بزرگ (مانند بنیاد علم سوئیس، اتحادیه‌ی اروپا، صندوق پژوهشگران و یا سایر نهاد حمایتی منطقه‌ای یا بین‌المللی) ادامه دهند و/یا
  • حمایت از محققان جوان: کمک‌هزینه‌ی مشارکت تحقیقاتی همچنین می‌تواند به منظور حمایت از نسل بعدی دانشمندان به کار رود (دانشجویان دوره‌ی دکترا با سابقه‌ی تحقیقاتی کمتر از ۶ سال). این حمایت به ایشان کمک می‌کند که همکاری‌های علمی بین‌المللی خود را آغاز کنند.

این فراخوان شامل تمامی فعالیت‌های مشترک در تمامی رشته‌های تحصیلی و حوزه‌های تحقیقاتی می‌شود.

چه کسانی واجد شرایط برای درخواست گرنت هستند؟

پروژه‌ها فقط در صورتی واجد شرایط حمایت مالی هستند که شامل تمامی معیارهای زیر باشند و در نهایت بر اساس آن انتخاب خواهند شد. فقط درخواست‌هایی بررسی خواهند شد که تمامی شرایط زیر را داشته باشند:

• ثبت درخواست باید توسط طرف سوئیسی در سایت دانشگاه ZHAW انجام شود. متقاضی باید اقامت دائم کشور سوئیس و قرارداد همکاری با یکی از دانشگاه‌های فدرال، کانتونال، دانشگاه‌های علمی کاربردی، تربیت معلم یا موسسات تحقیقاتی دولتی سوئیس داشته باشند. قرارداد همکاری متقاضی با دانشگاه سوئیسی باید دائم باشد یا تا حداقل تا انتهای زمان اتمام پروژه ادامه داشته باشد. تعریف فوق، به عنوان "طرف سوئیسی" شناخته می‌شود.
  • حمایت‌ها شامل تعریف پروژه‌ی مشترک، تعریف برنامه‌ی تدریس مشترک (joint teaching) یا توسعه‌ی برنامه‌ی درسی مشترک (joint curriculum development) مابین طرف سوئیسی و یک نهاد دانشگاهی در ایران (مانند دانشگاه یا موسسه‌ی تحقیقاتی شناخته و تایید شده توسط دولت) می‌شود.
  • طرف ایرانی، باید استاد یا محقق (دانشجوی دکترا) شاغل در یکی از دانشگاه‌ها/پژوهشگاه‌های معتبر دولتی باشد که تا پایان مدت اجرای پروژه ارتباط (کاری یا تحصیلی) خود را با دانشگاه/پژوهشگاه حفظ کند. محقق/پژوهشگر اصلی در ایران باید به نحوی وابسته به یک دانشگاه معتبر یا یک موسسه تحقیقاتی دولتی باشد و علاوه بر چندین سال سابقه‌ی تحقیق یا تجربه عملی، باید دارای سمت هیئت علمی یا محقق (دانشجوی دوره‌ی دکترا) در آن دانشگاه/موسسه‌ي تحقیقاتی باشد. در خصوص محققان (دانشجویان دوره دکترا) نباید بیشتر از شش سال از اخذ مدرک کارشناسی ارشد آنها گذشته باشد.
  • طرف سوئیسی باید درخواست خود را صرفا از طریق نشانی ایمیل دانشگاهی خود (با فرمت  firtstname.lastname@exampleswissuniversity.ch ) ثبت نمایند. درخواست‌هایی که از ایمیل‌های غیر دانشگاهی ارسال شود، بررسی نخواهند شد.

تاریخ‌های مهم:

• زمان ثبت فراخوان: 10 آبان 1401 (اول نوامبر 2022)
  • مهلت ارسال درخواست‌ها: 25 دی 1401 (15 ژانویه 2023)
  • بررسی درخواست‌ها و تصمیم‌گیری در مورد پروژه‌های منتخب: 11 فروردین 1402 (پایان مارچ 2023)
  • اطلاع‌رسانی به متقاضیان: ۱۰ اردیبهشت 1402 (پایان اپریل 2023)
  • تاریخ شروع پروژه‌ها: باید در سال 2023 باشد.
  • مدت زمان اجرای پروژه: تا یک سال

اطلاعات مورد نیاز برای ثبت نام:

• فایل راهنمای فراخوان را از اینجا  و پیوست این راهنما در خصوص نحوه‌ی هزینه‌کرد بودجه برای سفرهای محققان به صوئیس را از اینجا دریافت و مطالعه بفرمایید.
  • جدول بودجه بندی را از اینجا دریافت و بررسی نمایید. این جدول باید به صورت مشترک توسط طرف سوئیسی و ایرانی تکمیل گردد. در این دوره از فراخوان مشارکت مالی محقق و دانشگاه طرف ایرانی به صورت اختصاص بودجه نقدی الزامی نیست اما در صورت وجود چنین حمایتی شانس پذیرش پروبوزال افزایش خواهد یافت. مشارکت غیر قدی در اجرای پروژه در قالب اختصاص ساعت کار، خدمات آزمایشگاهی و بازدیدهای میدانی الزامی است.
  • در تاریخ 16 نوامبر 2022 ساعت 13 به وقت سوئیس، وبیناری در خصوص نحوه‌ی ارائه‌ی پروپوزال برای این گرنت از طرف ZHAW برگزار خواهد شد که علاقه‌مندان می‌توانند از طریق این لینک برای شرکت در این وبینار ثبت‌نام نمایند.
  • فرم ثبت‌نام آنلاین برای طرف سوئیسی در این نشانی قرار دارد. طرف سوئیسی باید فرم را تکمیل نماید.
  • فرم‌ها و جدول بودجه‌بندی ناقص بررسی نخواهند شد.

در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر لطفا سوالات خود را صرفا از طریق ایمیل tajvari[at]of.iut.ac.ir مطرح فرمایید.