دومین گردهمایی همکاری دانشگاه‌های ایران با مركز پژوهش‌های هسته‌ای اروپا (CERN) برگزار شد.

پیرو‌عضویت دانشگاه صنعتی اصفهان در آزمایش CMS در CERN در شهریورماه 1398، دانشکده‌ی فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان  با همکاری دانشکده‌ی برق و کامپیوتر این دانشگاه، دومین گردهمایی همکاری دانشگاه‌های کشور با سرن را برگزار نمود.

هدف از برگزاری این گرد همایی که در تاریخ ۲۳ شهریور ماه برگزار گردید، گسترش همکاری با متخصصین داخل کشور و انگیزش و جذب نیروهای جوان به منظور پیشبرد هرچه بهتر پژوهش‌های علمی و امر آموزش در ارتباط با سرن بود.

دکتر حامد بخشیان سهی (دبیر کمیته)، دکتر عبیده جعفری و دکتر احمد شیرزاد از دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان و دکتر احمد غلامی و دکتر محمد صدقی از دانشکده مهندسی برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان با همکاری جمعی از دانشجویان دانشکده فیزیک دانشگاه صنعتی اصفهان از اعضای کمیته برگزاری این رویداد می باشند.

در کنار گردهمایی فوق الذکر و در روزهای ۲۰-۲۲ شهریور، مدرسه‌ی سه روزه‌ی آشنایی با فعالیت‌های سرن برای دانشجویان و محققان علاقه‌مند در نظر گرفته شده بود که با محوریت اجرای یک پروژه با بخشی از داده‌های آزمایش سی‌.ام‌.اس برنامه ریزی گردیده بود.

سرن (CERN) بزرگترین مجموعه آزمایشگاهی دنیا در زمینه فیزیک ذرات بنیادی و فیزیک هسته ای است که حدود 66 سال قبل یعنی در سال 1954 میلادی توسط سازمان اروپائی تحقیقات هسته ای ایجاد و در طی این مدت پژوهش های متعددی را به رهبری دانشمندان برتر دنیا (از جمله6 دارنده جایزه نوبل) به سرانجام رسانید.

در این مرکز که مهمترین هدف آن"کشف رازهاى مبداء جهان" تعریف شده است هم اینک بیش از 3 هزار فیزیکدان و مهندس به عنوان کارکنان مقیم در زمینه های مختلف نظری و آزمایشگاهی مشغول به کار هستند و بیش از 6 هزار و 500 دانشمند از 500دانشگاه از 80 کشور دنیا به صورت بازدیدهای کوتاه مدت حضور می یابند که این امر خود نشان از همکاری بزرگ و بی نظیر علمی دانشمندان و پژوهشگران عرصه علمی جهان دارد.

بزرگترین برنامه کنونی سِرن، علاوه بر تحقیقات گوناگون در زمینه فیزیک هسته ای و ذرات بنیادی، اجرای پروژه بزرگ LHC یا همان “برخورد دهنده ی بزرگ هادرونی” به عنوان بزرگترین پروژه علمی جهان است که یک شتاب دهنده ذرات با انرژى و پیچیدگى بى نظیر و بى سابقه بوده و نتیجه آن همکارى و مشارکت جهانى براى آشکارسازى بخش جدید پنهانى از حقیقت خواهد بود.

جهت کسب اطلاعات بیشتر در خصوص این رویداد به وب سایت ‏https://indico.cern.ch/e/iut1400 مراجعه نمایید.

محل نمایش: 

اخبار

تحت نظارت وف بومی