آغاز همکاری مشترک دانشگاه صنعتی اصفهان و ائتلاف چهارگانه دانشگاه های پیشرو اسپانیا

دانشگاه صنعتي اصفهان در تاريخ 12 مهرماه 1394 ميزبان هیاتی بلندپایه از اعضای هیات 4 ائتلاف دانشگاه های اسپانیا موسوم به A-4U بود. این هیات با توجه به درخواست خود و تخصص اعضای هیات تمایل داشتند که طی نشستی با اعضای هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر به بحث و تبادل نظر در خصوص بررسی راهکارهای همکاری مشترک امضای تفاهم نامه همکاری بپردازند. در این جلسه علاوه بر اعضای هیات علمی دانشکده برق و کامپیوتر دانشگاه صنعتی اصفهان، رئیس دفتر همکاریهای علمی بین المللی نیز حضور داشته و به ارائه معرفی اجمالی دانشگاه برای میهمانان پرداختند. نمایندگان این دانشگاه ها آقای دکتر دانیل فرانکو، رئیس مدرسه مهندسی داشگاه آتونوما بارسلونا، خانم پروفسورماتیلدا پیلار سانچز فرناندز معاون دانشگاه کارلوس 3 مادرید در امور بین الملل، آقای پروفسور انجل لوزانو سولسونا، معاون پژوهشی دانشگاه پومبیو فابرا و آقای پروفسور باسیل طاها احمد، از دانشگاه مادرید می باشد.

اعضای A-4U متشکل از 4 دانشگاه دولتی طراز اول اسپانیا در زمینه های آموزش و پژوهش و خلاقیت می باشد. براساس رتبه بندی QS این دانشگاه ها جزو 50 دانشگاه جوان جهان با قدمت زیر 50 سال هستند. اسامی این دانشگاه ها آتونوما بارسلونا، آتونوما مادرید، کارلوس 3 مادرید و دانشگاه پومبیو فابرا بارسلونا می باشد. این دانشگاه ها در شاخص های کیفیت انتشارات، پروژه های رقابتی در سطح ملی و بین المللی و تربیت و جذب محققین طراز اول در اسپانیا شهرت دارند. هر کدام از این دانشگاه ها به عنوان پردیس قطب بین المللی توسط کمیته کارشناسی بین المللی منتخب دولت اسپانیا شناخته شده اند. هر چهاردانشگاه دارای پارک های تحقیقاتی بوده و تعداد قابل توجهی از شرکت های زایشی (spin-off) اسپانیا را در بردارند. این ائتلاف در زمینه های انجام پروژه های تحقیقاتی پیشرو در اروپا، بررسی معیارهای پژوهشی و ارزیابی تحقیقاتی پروژه ها، گسترش روابط بین الملل و حمایت از دوره های آکادمیک چرخشی (mobility) فعالیت گسترده ای دارد. اهداف اصلی این ائتلاف در خصوص گسترش و توسعه آموزش و پژوهشی چرخشی (mobility) برای دانشگاهیان، ایجاد همکاریهای پزوهشی بین المللی، ارتقاء سطح کیفی مدارک دوره های تدریس شده به زبان انگلیسی ، بالا بردن سطح بین المللی دانشگاه های A-4U خلاصه می شود. در این نشست طرفین اقدامات لازم برای امضای توافق نامه همکاری را مورد تایید قراردادند و مقرر شد که امضای تفاهم نامه با متن مورد قبول طرفین از طریق مکاتبات به امضای رئیس دانشگاه صنعتی اصفهان و رئیس A-4U برسد. محور های مورد توافق در تفاهم نامه ایجاد برنامه های پژوهشی و آموزشی مشترک مورد علاقه طرفین، از قبیل تبادل استاد و دانشجو، همکاری مشترک در راهنمایی دانشجویان تحصیلات تکمیلی، برگزاری دوره های با مدرک دوگانه، مشارکت در تبادل اطلاعات، برنامه های بازدید و اردوهای علمی دوطرفه برای دانشگاهیان، برنامه های فرهنگی، برگزاری مشترک کنفرانسها، کارگاه های آموزشی و ارائه سمینار و دوره های آموزشی مشترک می باشد.