سزامی

 

 

 

 

 

 

مرکز بین‌المللی تابش سنکروترون برای علوم تجربی و کاربردها در خاورمیانه (سزامی) پروژه همکاری علمی و فنی بین المللی برای تاسیس و استفاده از یک دستگاه سینکروترون در منطقه خاورمیانه است که با همکاری چندین کشور اروپایی، امریکایی و آسیایی و با هدف توسعه فناوری ساخت شتابگر سینکروترون و کاربردهای آن در منطقه خاورمیانه بنا نهاده شده است. اين طرح بين المللي با مدل مشابهی از آزمايشگاه سرن (CERN) در اروپا زير چتر يونسکو در سال 2002 آغاز به کار کرد و از سال 2003 به بعد به عنوان يک مؤسسه بين المللي مستقل به کار خود ادامه داد.

با استفاده از آزمایشگاه‌های سزامی پژوهش در زمینه‌های مختلف درتحقیقات علوم بنیادی، فناوری نانو، زیست‌ فناوری، باستان‌شناسی، علم ساختارشناسی، مهندسی مواد، محیط زیست، تهیه داروهای نوین و پزشکی امکان‌پذیر می‌شود. عضویت جمهوری اسلامی ایران  در این مرکز در تاریخ 1386/04/06 توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شد.

    

 

 

 

 

 

 

آقای دکتر محمود تبریزچی استاد برجسته دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان، نماینده ایران در کمیته مشورتی و علمی سزامی بوده است و در سال 2020 نیز مجددا این عضویت به مدت پنج سال دیگر تمدید شد.

 با توجه به مصوبات دومین جلسه شورای هماهنگی سازمان های بین المللی مورخ 1399/10/15 و به استناد مفاد بند 4 و 5 آیین نامه همکاری های علمی، آموزشی و فناوری وزارت علوم تحقیقات و فناوری ، طی حکمی از  سوی قائم مقام وزیر علوم در امور بین الملل و رئیس مرکز همکاری های علمی بین المللی وزارت علوم، دانشگاه صنعتی اصفهان به عنوان مرجع ملی همکاری با پروژه بین المللی " تابش سینکروترون برای کاربردهای تجربی در خاورمیانه (SESAME) تعیین و دکتر سید مهدی ابطحی ، رئیس این دانشگاه به عنوان رئیس کارگروه ملی سزامی منصوب شد.

ارتقاء امنیت وب با وف بومی