دانشگاه‌های کشور سوئیس

11 دانشگاه در کشور سوئیس فعال است، 9 دانشگاه توسط كانتون ها (استان ها) مدیریت می شود و دو دانشگاه توسط کنفدراسیون سوييس يعني حالت فدرال و ملي دارند.. عموماً دانشگاه های نوع اول موضوعات غیرتمهندسي و نوع دوم رشته هاي مهندسي را پوشش می دهند. نوع دوم به همین دلیل انستیتو فدرال تکنولوژی سوئیس نامیده می شود.

جهت شرکت در دانشگاه دانشجو باید دیپلم تحصیلی و یک تأییدیه ورزشی داشته باشد. تحصیل دانشگاهی معمولاً چهار و نیم سال طول می کشد. 

دانشگاه‌های استانی

دانشگاه هاي زير تحت نظر و مديريت و حمايت مالي كانتون ها هستند:

  1. Universität Zürich (ZH)
  2. Universität Basel (BS)
  3. Universität Bern (BE)
  4. Universität Fribourg (FR)
  5. Universität Geneva (GE)
  6. Université de Lausanne (VD)
  7. Université de Neuchâtel (NE)
  8. Universität St. Gallen (SG)
  9. L'Università della Svizzera italiana (TI)
  10. University of Luserne (UL)

 

دانشگاه‌های فدرال

دو دانشگاه فدرال در سوئیس مشغول به فعالیت هستند:

دانشگاه ETH Zurich (به آلمانی: Eidgenössische Technische Hochschule Zürich و به انگلیسی: Swiss Federal Institute of Technology in Zurich) در بخش آلمانی زبان کشور سوئیس و در شهر زوریخ واقع است.

و دانشگاه EPFL (به فرانسوی:École polytechnique fédérale de Lausanne و به انگلیسی: Swiss Federal Institute of Technology in Lausanne) در بخش فرانسوی زبان کشور سوئیس و در شهر لوزان واقع است.

اين دو دانشگاه از جايگاه بسيار خوبي در رتبه بندي دانشگاه هاي دنيا برخوردار هستند و دانشگاه ETH جزو ده دانشگاه برتر دنيا است.

 

دانشگاه‌های علوم کاربردی سوئیس (Swiss Applied Sciences Universities)

دانشگاه‌های علوم کاربردی سوئیس از هفت دانشگاه عمومی و دو دانشگاه خصوصی تشکیل شده‌اند. هفت دانشگاه عمومی، تأییدیه خود را در سال 1998 از شورای فدرال کسب کردند. هر یک از این دانشگاه‌های علوم کاربردی توسط یک یا چند کانتون اداره می‌شوند. دو دانشگاه خصوصی در سال‌های 2005 و 2008 تأییدیه‌های خود را از شورای فدرال دریافت کرده‌اند. اسامی این دانشگاه‌ها از قرار زیر است:

 

 

دانشگاه‌های برتر کشور سوئیس

دانشگاه های برتر کشور سوئیس در جدول زیر ارائه شده است:

دانشگاه

رتبه جهانی

ETH

9

EPFL

30

دانشگاه زوريخ

106

 

تحت نظارت وف بومی