راهنمای متقاضیان استفاده از بورس‌های دولت سوئیس

این موضوع را در ذهن داشته باشید که اساتید موسسات آکادمیک سوئیس همواره ایمیل‌های بیشماری از متقاضیان دریافت بورس عالی دولت سوئیس دریافت می‌کنند که از آنها می‌خواهند نقش استاد راهنمای تحقیقشان را بپذیرند. آماده‌سازی دقیق متن درخواست و همچنین هدفمند بودن رویکرد شما در تهیه‌ی درخواستتان شانس شما را در علاقه‌مند کردن استاد مربوطه و دریافت پاسخ مثبت از جانب او را تقویت می‌کند. اطلاعات زیر ممکن است قبل از اتخاذ تصمیمتان مبنی بر برقراری تماس با یک استاد دانشگاه در سوئیس مفید باشد.

چه کسی می‌تواند در پیدا کردن یک استاد راهنما به من کمک کند؟

به عنوان یک متقاضی بورس، شما خودتان مسئول پیدا کردن استاد راهنمایتان هستید. نه دبیرخانه‌ی کمیسیون فدرال بورس‌های تحصیلی دانشجویان خارجی و نه دفتر روابط بین‌الملل دانشگاه‌های سوئیس نمی‌توانند کمکی در خصوص یافتن استاد راهنمای شما به منظور استفاده از بورس‌های عالی دولت سوئیس به شما بکنند. توصیه‌ی ما به شما این است که از طریق مطالعه‌ی دقیق وب‌سایت‌های دانشگاه‌ها و صحبت با اساتید دانشگاه خودتان که ممکن است همکاری در کشور سوئیس داشته باشند یک استاد مناسب جهت سرپرستی طرح خود پیدا کنید.

قبل از تماس با اساتید دانشگاه‌های سوئیس چه باید بکنم؟

• مطمئن شوید که استاد مربوطه دقیقا در حوزه‌ی تحقیقاتی شما کار می‌کند.
  • مطمئن شوید که تمامی توانمندی‌های مورد نیاز جهت همکاری علمی مدنظرتان را دارید. به عنوان مثال بررسی کنید و ببینید برای کسب مدرک کارشناسی ارشد در دانشگاه موردنظرتان چه شرایطی لازم است.

پیدا کردن استادی که تمایل داشته باشد نقش استاد راهنمای شما را بپذیرد می‌تواند چالش دشواری باشد. این پروسه ممکن است هفته‌ها و شاید ماه‌ها به طول بیانجامد.

چگونه باید با یک استاد تماس بگیرم؟

از قبل به خوبی آماده و متمرکز باشید. با یک استاد به صورت مستقیم تماس بگیرید و علاقه‌ی خود به همکاری با وی در یک پروژه‌ی مشخص را تشریح کنید. به او بگویید که تا کنون در چه زمینه‌هایی مطالعه داشته‌اید و بگویید که تصمیم دارید برای بورس عالی دولتی سوئیس اقدام کنید. تمام درخواست‌ها باید حداقل شامل مدارک زیر باشد: یک CV مختصر، نامه انگیزه (Letter of Motivation)، 2 یا 3 توصیه‌نامه، برنامه‌ی تحقیقاتی (2 یا 3 صفحه‌ی A4) همه به زبان انگلیسی.