نظام آموزش عالی کشور سوئیس

تحصیلات تکمیلی دانشگاهی جایگاه مهمی در نظام آموزشی سوئیس دارد. قوانین مربوط به آن تحت قوانین دانشگاهی تعیین شده است و در کتابچه‌ی دستورالعمل آموزش عالی کشور سوئیس تشریح شده است. در تصویر زیر، نمای شماتیکی از مسیرهای تحصیلات دانشگاهی برگرفته از سایت دانشگاه ETH را ملاحظه می‌کنید:

(MAS: Master of Advanced Studies - CAS: Certificate of Advanced Studies - DAS: Diploma of Advanced Studies)

(ETCS: European Credit Transfer and Accumulation System)

دانشگاه‌ها و دانشگاه‌های علوم کاربردی در کشور سوئیس

دانشگاه‌های کشور سوئیس و دانشگاه‌های علوم کاربردی این کشور، از قوانین مشابهی برای ادامه‌ی تحصیل استفاده می‌کنند اما پیش‌نیازهای مورد نیاز برای ورود به هر یک و همچنین تمرکز برنامه‌ی درسی ارائه شده در آنها متفاوت است. دانشگاه‌ها معمولا آکادمیک‌تر هستند و برای ورود به آنها نیازمند یک مدرک فوق‌لیسانس و تجربه‌ی کار تخصصی دارید در حالی که معمولا دانشگاه‌های علوم کاربردی دیدگاهی عملی‌تر دارند و برای ورود به آنها داشتن مدرک کارشناسی و تجربه‌ی کار تخصصی کفایت می‌کند. اطلاعات کاملی درباره هر دو نوع دانشگاه در کتابچه‌ی راهنمای آموزش عالی کشور سوئیس موجود است.