بورس‌های ممتاز دولت سوئیس برای پژوهشگران و محققان

همه ساله، کنفدراسیون سوئیس، بورس ممتاز دولتی را به منظور توسعه‌ی تعاملات بین‌المللی و همکاری‌های تحقیقاتی مابین سوئیس و از بیش از 180 کشور دنیا به متقاضیانی اختصاص می‌دهد. واجدین شرایط توسط نهاد تصمیم‌گیرنده‌ کمیسیون فدرال بورس‌های تحصیلی دانشجویان خارجی (Federal Commission for Scholarship for Foreign Students – FCS) انتخاب می‌شوند.

بورس ممتاز دولت سوئیس تلاش دارد تا از محققین جوان کشورهای خارجی که دوره‌ی کارشناسی ارشد و دکترای خود را تمام کرده‌اند و همچنین هنرمندانی که دارای مدرک کارشناسی هستند حمایت نماید.

انواع بورس

• بورس تحقیقاتی که برای محققان دارای مدرک حداقل کارشناسی ارشد در هر رشته‌ای که قصد سفر به سوئیس به منظور دنبال کردن تحقیقات خود یا ادامه تحصیل در مقطع دکترا یا پسا‌دکترا را دارند فراهم است. این بورس تحقیقاتی برای ادامه تحصیل یا تحقیق در تمامی دانشگاه‌هایدولتی سوئیس، دانشگاه‌های علوم کاربردی و همچنین دو موسسه‌ی تکنولوژی فدرال (EPFL و ETH) اهدا می‌شود و تنها درخواست متقاضیانی که از یک استاد راهنما از یکی از این دانشگاه‌ها یا موسسات پذیرش داشته باشند مورد بررسی قرار می‌گیرد.
  • بورس هنری که به متقاضیانی که قصد ادامه تحصیل در یک رشته هنری در مقطع کارشناسی ارشد در سوئیس را داشته باشند اهدا می‌شود. متقاضی می‌تواند در هر یک از هنرستان‌های هنرهای زیبا یا دانشگاه‌های هنر کشور سوئیس به ادامه تحصیل بپردازد. این بورس تنها برای متقاضیانی از تعداد محدودی کشور فراهم است.

معیارهای انتخاب

FCS سه معیار را در بررسی درخواست‌های بورس در نظر می‌گیرد:

1. پروفایل متقاضی
  2. کیفیت پروژه‌ی تحقیقاتی یا کار هنری
  3. پتانسیل ادامه کار و همکاری تحقیقاتی در آینده

FCS برندگان بورس تحصیلی سال تحصیلی 2019-2018 را تا پایان می 2018 اعلام خواهد کرد. اطلاعات بورس‌های سال تحصیلی 2020-2019 به صورت آنلاین از آگوست 2018 اطلاع‌رسانی خواهد شد. برنامه این بورس‌ها برای کشور ایران در سال 2019-2018 را از لینک‌های زیر دریافت نمایید:

مراحل اقدام برای بورس دولت سوئیس

انتخاب

انتخاب اولیه از بین متقاضیان توسط مسئولین داخلی مربوطه و/یا نمایندگی دیپلماتیک سوئیس صورت خواهد گرفت. فهرست منتخبین این مرحله سپس برای کمیسیون فدرال بورس‌های تحصیلی دانشجویان خارجی ارسال می‌شود تا تصمیم نهایی اتخاذ گردد.

FCS از پرفسورهای دانشگاه‌های سراسری سوئیس تشکیل شده است. اهدای بورس تحصیلی بر اساس شایستگی‌های علمی و آکادمیک صورت می‌گیرد. معمولا نتیجه نهایی هر سال در اواخر ماه می اعلام می‌گردد.

تحت نظارت وف ایرانی